Als je de dekking van je autoverzekering wilt aanpassen, zijn er een paar extra’s die je aan je polis kunt toevoegen. Van inzittendenverzekering en rechtsbijstand tot pechhulp en een accessoiresverzekering. Er zijn genoeg opties om je voldoende gemoedsrust te bieden. Laten we eens kijken wat er allemaal beschikbaar is. 

Inzittendenverzekering

Een Inzittendenverzekering, ook wel een ongevallen inzittendenverzekering genoemd, is een van de meest populaire toevoegingen die mensen aan hun autoverzekering maken. Dit type verzekering biedt financiële bescherming in het geval dat iemand die niet de bestuurder of een inzittende in de auto was, gewond raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval waarbij jouw voertuig betrokken is. Het kan helpen medische kosten, verlies van inkomen als gevolg van letsel, begrafeniskosten, en meer te dekken. 

Juridische bijstand 

In sommige gevallen, als je betrokken bent bij een ongeval, moet je voor de rechter verschijnen of een hoorzitting bijwonen. Rechtsbijstand dekt alle juridische kosten die met deze procedures gepaard gaan en kan je waardevolle gemoedsrust geven als er onderweg iets onverwachts gebeurt. 

Hulp bij pech onderweg 

Dit type dekking dekt alle kosten voor het wegslepen of repareren van je voertuig als het onderweg stuk gaat. Dit omvat arbeidskosten, kosten voor het vervangen van onderdelen, en andere diverse kosten om je voertuig weer aan de praat te krijgen. 

Accessoires Verzekering 

Als je aftermarket accessoires of aanpassingen aan je auto hebt aangebracht, zoals een nieuwe stereo-installatie of aangepaste velgen, dan helpt dit type dekking die investeringen te beschermen voor het geval ze beschadigd of gestolen worden. Een accessoireverzekering dekt die items, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen ervan als er iets gebeurt terwijl ze op je auto zijn geïnstalleerd.  

Alle vier soorten aanvullende autoverzekering dekking kunnen waardevolle bescherming bieden voor bestuurders op de weg. Of het nu gaat om een inzittendenverzekering voor medische rekeningen of pechhulp voor reparaties, er is voor elk wat wils als het gaat om het aanpassen van hun autoverzekering met extra voorzieningen. Zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je beslissingen neemt – maar weet dat alle vier de opties onschatbare bescherming bieden voor bestuurders die een uitgebreide dekking willen voor gemoedsrust achter het stuur!

Benieuwd naar de kosten van al deze extra’s? Je kunt bij veel verzekeraars je verzekering berekenen met behulp van een rekentool.